‚ÜĎ

Over de school

De Beatrixschool is een veelzijdige school met ongeveer 450 leerlingen en ligt prachtig tussen de duinen en de stad. Het gebouw is ontworpen naar een Zweedse stolpboerderij, waardoor de school in harmonie is met de landelijke omgeving. De school kenmerkt zich door:

  • Cultuuronderwijs (o.a. cultuurprojecten en deelname aan diverse Haarlemse culturele activiteiten);
  • De tradities van de Beatrix zoals de maandvieringen en het jaarlijks kamperen met de school;
  • Zelfstandig werken;
  • Muziekles door professionals;
  • Het middagprogramma, waarin naast de zaakvakken lesgegeven wordt door vakdocenten voor de vakken culturele vorming, beeldende vorming en techniek & wetenschap;
  • Het benutten van de natuur in de omgeving voor de ontwikkeling van de kinderen (zoals duinexcursies en meehelpen op het land van de boer);
  • Het bieden van leerstofgebieden op gemiddeld hoger niveau dan het landelijke gemiddelde.

Het team van de Beatrixschool is een sterk, enthousiast team en zeer betrokken bij het onderwijs. Het onderwijs op de Beatrixschool wordt vormgegeven volgens hart, hoofd en handen. Alle drie hebben we ze nodig. Voelen, denken en doen. Het één kan niet zonder het ander.  Op deze website leest u hier meer over.

“Ook voor muziek is er ruimte in het programma, heerlijk divers allemaal”

– ouder van een kind op de Beatrixschool

“Een school waar je je snel thuis voelt.”

– ouder van een kind op de Beatrixschool

Tussen duinen en stad

De Beatrixschool ligt prachtig tussen de duinen en de stad. De school is ontworpen naar een Zweedse stolpboerderij, waardoor het gebouw in harmonie is met de landelijke omgeving. De school heeft een prachtige beleeftuin, waar lessen gegeven kunnen worden of in de pauzes gebruikt kan worden om even in te relaxen. De school ligt vlakbij Elswout, een circa 85 hectare groot landgoed bij Overveen in eigendom van Staatsbosbeheer. Elswout te Overveen is één van de oudste bewaarde landgoederen in Nederland met een parkachtige begroeiing en historische gebouwen.