Schoolvolleybaltoernooi 2017

   

Woensdag 1 maart was het volleybaltoernooi voor de basisscholen. We hadden van de Beatrixschool 2 meidenteams. In januari zijn we begonnen met de trainingen na schooltijd in de gymzaal. Al snel leek het bij de meiden al op echt volleybal, we waren er dus klaar voor.

Team 1:
De meiden waren warm gespeeld en klaar voor de wedstrijd, Anne (moeder Jente) was de coach van dit team. Ze wonnen de eerste wedstrijd (Willem van Oranje) zo dik, dat de toon gezet was en het zelfvertrouwen groot. Echt veel rally’s werden er niet gespeeld in de poulewedstrijden, de meiden kregen namelijk niet veel tegenstand. Uiteindelijk na 4 gewonnen wedstrijden (tegen de Don Bosco, Zuidwester en Liduina). Was de vraag: Gaan we nu een ronde verder? Ja, natuurlijk!! Wij dachten dat ze in de halve finale stonden tegen de Molenwiek. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Dit keer waren er ook echt rally’s en werden er ballen opgezet voor een aanval. Zag er echt top uit. We hadden onszelf al rijk gerekend met de finale tegen de Bavinckschool. Na deze wedstrijd verloren te hebben, dachten we een mooie 2de plek gescoord te hebben. Helaas, kwamen we erachter (nadat er omgeroepen was) dat dat pas de halve finale was. Met een lichte teleurstelling begonnen aan de wedstrijd voor de 3e en 4e plek. Vanaf het begin hadden de meiden zich weer opgepept en weer even laten zien, hoe goed ze volleybal beheersen. Met een ruime zege, konden ze naar het podium voor een 3e plek! Meiden gefeliciteerd, we zijn trots op jullie.

Team 2:
Ook dit team begon met een dikke zege bij de eerste wedstrijd. Wat een enthousiasme en blijdschap. De meiden kregen niet veel tegenstand en konden daarom punt na punt scoren. Vol zelfvertrouwen gingen ook zij naar de volgende wedstrijd. Daar kwamen wij ook de Molenwiek tegen. Deze meiden hadden duidelijk ook geoefend en daarbij ook nog 2 volleybalsters in hun team. Nek aan nek was deze race, het was dan ook tot de laatste seconde spannend. De meiden hadden mooie services en aanvallen, helaas mochten we net niet winnen en het scheelde dan ook maar 2 punten. De wedstrijd erna mochten we spelen tegen de Zonnewijzer, hier speelde de dochter van Juf Natascha in, dat was dus wel extra leuk om tegen te spelen. Ook in dit team zaten 2 meiden op volleybal, maar er zaten ook jongens in. Dit team was dus al uitgesloten voor de finale, wel erg jammer want ze waren wel goed. Van hun hebben we ook net aan een paar puntjes verloren. Met 2 verloren wedstrijden moest er toch nog even geknald worden tegen de laatste school (Willem van Oranje). We hadden toch nog een sprankje hoop voor de volgende ronde, dus iedereen op de juiste positie! Deze wedstrijd werd weer ruim gewonnen, en er zaten weer mooie opzetten bij. Deze winst was helaas niet genoeg om door te gaan, voor dit team hield het dus na de poulewedstrijden op. Maar ook voor deze meiden, petje af. Bij ons op school zit niemand op volleybal en ze zijn toch heel ver gekomen. Heel trots op jullie, het zag er echt goed uit. We moeten wel onthouden dat volleybal een lastige sport is, als je er niet op zit.

Blinkertpad 3 | 023-524 22 55