Meiden KAMPIOEN van de regio Centraal!!!

meidenvoetbal-03

 

meidenvoetbal02

 

Ze zijn kampioen van de regio Centraal!!!! Maar wat hebben jullie de coach laten zweten. Ze zaten in een poule met 4 teams met de beste basisscholen uit Haarlem Amsterdam Almere en Amstelveen

De eerste wedstrijd moesten we tegen Almere. Er werd sprankelend gevoetbald. De hoofdorganisator van het schooltoernooi die inviel als scheidsrechter zag jullie moeiteloos met 5-0 winnen van de beste school van Almere.
De verdediging (Jada Mikki Jitteke en Jasmijn) stond vandaag weer als een huis en er werd goed gecombineerd. Sanne maakte de eerste 2 doelpunten waarvan een prachtige volley op een voorzet van Katie.. Het werd uiteindelijk 5-0 en vooral Maja maakte een juweel van een doelpunt (a la Robben) maar dan van de linkerkant met het rechterbeen. Ook Noa en Katie wisten te scoren. De scheidsrechter was na afloop behoorlijk onder de indruk.

Op het andere veld speelde Amsterdam gelijk tegen Amstelveen 0-0. Een prima uitslag voor ons dus.
De tweede wedstrijd moesten we tegen de beste Amsterdamse school uit Buitenveldert . Deze school had een grote schare aan supporters en voor degene die niet veel van damesvoetbal weten; Buitenveldert heeft de grootste damesvoetbalvereniging (7 D elftallen) van Nederland dus jullie mogen gerust weten dat ik mij als coach een beetje zorgen maakte . De beste school van de grootste stad uit Nederland met de beste voetbalvereniging. Ga er maar aan staan.

Maar wat waren ze goed. We hebben de Amsterdamse school op alle vlakken overklast. We hadden wel 10 kansen in de eerste helft. In de eerste helft schoot Jasmijn van een meter of dertig met haar linker been volgens mij raak. Een zeer verdiende 1-0.
De tweede helft was niet anders. Heel veel kansen.
We kregen echter te maken met een oude voetbalwet. Als je hem zelf niet maakt krijg je hem tegen. De allereerste kans van Buitenveldert ging raak waardoor de supporters van Buitenveldert nog harder gingen schreeuwen en roepen.
Uiteindelijk bleef het 1-1 maar hadden we eigenlijk moeten winnen.
Op het andere veld werd het intussen gelijk (0-0) . We gingen dus vol vertrouwen de laatste wedstrijd in. Wij hadden immers Almere met grote cijfers verslagen dus waarom Amstelveen dan niet. We hadden alles in eigen hand in de laatste wedstrijd. Wel was er enige zorg over onze topper Katie omdat die in de wedstrijd tegen Amsterdam een harde schop had gehad op haar knie en erg veel last had.

Tegen Amstelveen weer een zelfde beeld, heel veel aanvallen maar de bal wilde er niet in. Ook ging de bal een paar keer de sloot in waardoor 2 keer 10 minuten snel voorbij gaat. Ondertussen was duidelijk dat Amsterdam op het andere veld van Almere aan het winnen was. We hoorden de fanatieke aanhang een aantal keer flink juichen. Als ze maar niet meer dan 5 doelpunten maken dacht ik, want dan hebben zij ook 5 punten en dan zijn zij eerste op doelsaldo.
Na zeker 10 kansen van de Beatrix schoot Katie ook nog snoeihard op de paal laat in de tweede helft.
2 minuten voor tijd stond het nog steeds 0-0 en Amstelveen die na twee gelijke spellen op 2 punten stond kon dus ook nog doorbekeren (de eerste 2 ploegen zouden doorgaan) Wij hadden 4 punten (een keer winst een keer gelijk). Op het ander veld stond Buitenveldert voor dus als Amstelveen zou winnen van ons dan zou het afgelopen zijn met de Beatrix met 4 punten. Het kan verkeren!

De scheidsrechter gaf vlak voor tijd een vrije trap aan Amstelveen op een metertje of 18. De speelster met het hardste schot van de tegenstander kreeg de opdracht om achter de bal te gaan staan. Ik dacht . “Het zal toch niet waar zijn”. Als deze er in vliegt liggen we er uit. De speelster met de gespierde benen nam een aanloop en schoot waanzinnig hard en hoog vlak onder de lat. Ik dacht “die gaat er in“ .
Maar gelukkig was daar onze grote held Evelien die de bal klemvast vlak onder de lat wist tegen te houden. Dankzij haar geen 3e ! Wat een doelpuntje tegen had kunnen betekenen!
Vlak na de wedstrijd wisten we niet of we eerste of tweede waren geworden omdat we niet wisten wat de uitslag was op het andere veld.
Naar het andere veld gelopen en daar bleek de uitslag 3-1 te zijn. Yes weer eerste! De volgende ronde is op 8 juni in Uithoorn en als we daar doorbekeren mogen we voor het Nederlands Kampioenschap gaan voetballen in Zeist op 22 juni.

 

Na kampioen te zijn geworden van de regio Haarlem hebben ze woensdagmiddag 18 mei afgerekend met de regio’s Nieuw Vennep, Zwanenburg, Hoofddorp, Heemstede en Velsen.

Ze speelden in een poule met 3 teams. De opdracht was dus simpel. 2 maal winnen en je weet dat je in de finale staat.

Onze eerste wedstrijd was tegen Op Maat uit Nieuw Vennep. We begonnen wat nerveus maar al snel bleek dat de Beatrix de bovenliggende partij was. Laat in de eerste helft wist Jasmijn met een mooi schot de 1-0 te maken Vrij snel daarna viel de 2-0 van Noa. Katie maakte de 3-0.
De verdediging en Evelien wisten in de 2e helft keurig de 0 te houden. Er werd niet meer gescoord.

De tweede wedstrijd moesten we tegen St Adelbertus uit Zwanenburg. Katie maakte de openingstreffer. Een goal die deed denken aan Maradonna (the hand of God goal tegen Engeland) op een mooie voorzet van Sanne. Al snel liepen we uit naar 2-0 en 3-0 en 4-0. Weer geen tegentreffers. Complimenten wederom voor de verdediging.

In de finale moesten we spelen tegen De Klipper uit IJmuiden. Dit was andere koek . Zij hadden in hun poule ook 2 keer gewonnen. Deze ploeg speelde op het randje. Ook de aanhang was zeer fanatiek. Onze meiden (zeker de hockeyers) moesten hier begrijpelijk aan wennen. In een onoplettend moment kwamen we met 1-0 achter. IJmuiden had een aantal goede speelsters. Hun beste speelster werd echter compleet uit de wedstrijd gespeeld door onze draver Mikki die verreweg de meeste km heeft afgelegd in onze 3 wedstrijden. Jada, Jitteke en Jasmijn hielden de boel goed dicht. Ondanks de vele overtredingen wisten de meiden met technisch goed voetbal (Noa, Maja en Katie ) de bal goed rond te spelen en de snelle Sanne werd een aantal keer zeer goed aangespeeld door haar medespeelsters. Noa grossiert in belangrijke doelpunten . Zo ook nu weer. Ze maakte de zeer verdiende 1-1. De Beatrix kwam ook zeer terecht op 2-1 door een goal van Sanne. De 3-1 en 4-1 hingen in de lucht maar gingen er niet in en gelukkig wist onze keepster Evelien het doel schoon te houden.

Aldus de coach: ‘Meiden ik heb van jullie genoten en ik ben trots op jullie’.

Jada de snelle fysiek sterke verdediger die een meester is in het naar de zijkant drijven van de tegenstanders.
Jitteke de “Belgische” aanvoerder en rots in de branding achterin waar nog geen tegenstander langs is gekomen.
Jasmijn de opkomende back met het hardste schot uit onze formatie.
Mikki de onvermoeibare snelle draver die elke tegenstander minimaal 6 keer voorbij moet om er door te komen.
Evelien de minst gepasseerde keepster die ook nu weer maar 1 tegentreffer heeft gehad en een aantal heel belangrijke reddingen heeft verricht . Zeker in de finale.
Katie. De regisseur, balveroveraar en spelmaker in de as van het veld met een pass die altijd aankomt.
Sanne De snelle sierlijke rechtsbuiten.
Noa De goalgetter die iedere keer weer op belangrijke momenten weet te scoren.
Maja De alleskunner die overal kan spelen (zowel voor als achter) en op onnavolgbare wijze tegenstanders weet te passeren.

Ik ben benieuwd wat er morgen in de krant staat en wat jullie verteld hebben aan de journalist.

We moeten volgende week woensdag weer door bekeren . Ik vermoed ongeveer op de zelfde tijd als vandaag. We moeten in Amstelveen . Waarschijnlijk tegen teams uit de regio Amsterdam en regio’s daarboven. Zodra ik de tijden en het wedstrijdschema heb geef ik deze door.

Als we daar winnen gaan we volgens mij naar Zeist voor het Nederlands kampioenschap. Wie weet.

Blinkertpad 3 | 023-524 22 55