Meer dan 5000 euro bij elkaar gerend voor de WakaWaka Foundation

Kinderen van de Beatrixschool hebben met een sponsorloop 5.240 euro bij elkaar gebracht voor de WakaWaka Foundation. Met dit geld zullen lampjes op zonne-energie worden gekocht waarmee kinderen in Rwanda, in gebieden waar geen stroom is, ’s avonds kunnen studeren. Nauwelijks nodig te zeggen hoe belangrijk dat is voor hun ontwikkeling en voor hun kansen in het leven.

Enige tijd geleden hadden de Rwandese kinderen een virtuele uitwisseling met een schoolklas van de Beatrixschool in Haarlem. De Nederlandse kinderen waren zó onder de indruk van het verschil in levensomstandigheden tussen Rwanda en Nederland, dat zij besloten om in actie te komen. Ze hadden veel geleerd van de videocontacten en waren volgens hun leraren vastbesloten om een verschil te maken. Om geld in te zamelen voor de schoolkinderen in Rwanda organiseerden ze daarom een sponsorloop.

De sponsorloop van de Beatrixschool vond plaats in september. Alle kinderen tussen de 4 en de 12 jaar renden zo hard mogelijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor de WakaWaka Foundation. De positieve energie spatte ervan af! De oudere kinderen droegen trots oranje shirts en de jongere kinderen waren op een grappige manier verkleed, als leeuwen, superhelden en andere figuren. Zó leuk om te zien hoe ze stonden te dansen en te springen voordat het fluitsignaal voor de start klonk.

De kinderen renden 45 minuten lang de benen uit hun lijf. En door hun enthousiasme was de opbrengst verbazingwekkend hoog: 5.230 euro! Dat geld zal op uitdrukkelijk verzoek van de Haarlemse kinderen worden gebruikt om meer zonnelampjes te kopen voor de Rubengera school.

Blinkertpad 3 | 023-524 22 55