Groep 8A

Welkom in groep 8A!

Boven in de nieuwbouw links zit de klas 8A met 28 kinderen en 2 juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Loekie er en op donderdag en vrijdag juf Lieke. Dit is het laatste jaar voor jullie op de Beatrix, dat is wel een beetje raar…. Naast de gewone vakken gaan wij elke week schoolzwemmen, op eind-kamp  en aan het eind van het jaar een supermusical neerzetten! Verder gaan we dit jaar natuurlijk uitzoeken naar welke school jullie volgend jaar willen gaan!

Kortom, we hebben er zin in!

 

Maandag 16 maart

Afgelopen week las Juf het Afrikaanse boekje ‘Gobe heeft geluk’ voor dat Wende had meegenomen. Het ging over een jongetje uit een arm gezin in een dorpje in Afrika dat droomde van een echte fiets. We hadden het in de kring na afloop even over geluk.  Ik vroeg de kinderen: Wanneer ben je gelukkig? En kun je ook gelukkig zijn wanneer je weinig geld en speelgoed hebt? De meningen waren verdeeld. Piet vond van niet en Luuk twijfelde nog een beetje.  Juliette vulde aan: “Je hebt geen geld nodig om gelukkig te zijn, want als je een mop vertelt aan elkaar kun je toch ook gelukkig zijn!”

Afgelopen week én de komende week staat Zuid-Amerika voor de cultuurweek volop in de aandacht: met het bezoek aan het Tropenmuseum, maskers en dieren knutselen, feiten leren over dit continent en alles wat nog meer voorbijkomt. Als er ouders zijn, die er ook iets over willen vertellen of kunnen laten zien, zijn jullie nog steeds welkom: Donderdagavond is pas het einde van het project, met de kijkavond voor iedereen, we ontvangen jullie graag!

Intussen kunnen jullie  ons (en andere klassen) al volgen op:, waarop leuke foto’s staan www.beawereld.blogspot.nl. Vrijdag is het lekker uitrusten als alle kinderen vrij zijn ivm de studiedag van de leerkrachten.

 

Maandag 16 februari

De open dagen op middelbare scholen zijn druk bezocht, en als je de meer zuidelijke scholen bezocht kon je zomaar één van je eigen juffen tegenkomen met haar dochter. Zucht, ben je net lekker vrij in het weekend…J . Voordeel is wel dat we weten waar we over praten met jullie, en dat het heus niet makkelijk is om vijf scholen op je lijstje te plaatsen. Of je vindt ontzettend veel scholen leuk, hoe moet je dan je volgorde kiezen? Of je vindt er slechts één of twee leuk of geschikt, en wat zet je dan op de rest van je lijstje?  Troost is er wel, we horen elk jaar weer van de terugkerende brugpiepers, dat iedereen het heel erg naar hun zin heeft, op welke school ze uiteindelijk ook terecht zijn gekomen.

Na een dik half jaar hard werken, ronden we deze week nog een aantal lessen af, en krijgen jullie informatie over het werkstuk voor na de voorjaarsvakantie. En dan staat er veel leuks op het programma: de cultuurweek, veel uitstapjes, musical oefenen en kamp natuurlijk. In de eerste week op vrijdag mogen (één van) je ouders komen kijken naar de zwemles, zie de email die hierover is gestuurd.

 

Maandag 9 februari

In deze tijd heeft groep 8 veel te doen.

Zoals dat we deze vrijdag ons rapport krijgen, maar nog belangrijker dat we volgende week onze definitieve adviezen krijgen.

We zijn met school, en zelf, naar veel opendagen of openlessen geweest om onze top 5 aan te geven bij het advies gesprek.

Nu maar hopen dat we op leuke scholen terecht komen. Er zijn veel dingen te doen en we hebben wel wat zenuwen.

Maar natuurlijk is er ook veel leuks aan de gang om het te verlichten, want groep 8 is een heel leuk en bijzonder jaar.

We krijgen bijvoorbeeld elke vrijdag soep en op woensdag gaan wij met de andere groep 8 een tafel-wedstrijd aan.

Dus groep 8 is spannend maar ook super leuk!

Groetjes van Puk

 

Maandag 2 februari

Wat kwam dat mooi uit, afgelopen vrijdag met de eerste sneeuw van januari: Heerlijk warm zaten de meeste kinderen (én juf) in hun pyama’s, badjas of onesie te luisteren naar zeven top-voorlezers. En iedereen had iets lekkers bij voor het ontbijt, grappig om te zien wat er zoal aan ontbijtgewoonten zijn. Iedereen is weer beter, heeft leuke of luie dingen gedaan op de vrije studiedag. En Finn had een succes te delen: hij mag met zijn team meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen bij rugby straks in maart! Nog maar twee normale weken voor de boeg, dan is het alweer de laatste week voor de voorjaarsvakantie waarin we de eindadviezen hebben. Dat gaat snel!

voorleesontbijt_02 2015-01-30 Voorleesontbijt2 (2)

 
Maandag 26 jan.

Nog maar 2 te gaan en we zijn voor altijd van de Cito’s af!! Hoera! Het was weer even bikkelen en stiekem toch best spannend om de laatste Cito’s te maken. Maar goed, we zijn er nu vanaf.

Vorige week hebben we het eerste gedeelte van de musical gehoord en kunnen we vast een beetje gaan bedenken wie we straks het liefste ‘ zijn’. Verder kunnen we er niks over zeggen….

Woensdag as hebben we lekker vrij! Nu duimen dat het gaat sneeuwen!

 

Maandag 19 jan.

Afgelopen vrijdag bij zwemmen hebben de kinderen aan reddingszwemmen met poppen gedaan, en leerden ze een storm te overleven door de opblaasboot om te kiepen en eronder te schuilen. Teamwork was het speerpunt, het ging prima.  De open dagen op de middelbare scholen komen eraan, die zijn zeker de moeite waard om te volgen. En we krijgen komende periode een aantal voorleesvaders op bezoek net als vorig jaar, in het kader van de Nationale voorleesdagen. Jammer voor de zieken in deze periode, er heerst echt van alles: van buikgriep tot hoesten. Hopelijk is iedereen weer snel beter!

 

Maandag 12 jan.

Zo langzaamaan zijn we afgelopen week weer een beetje in het ritme gekomen. Een hoop gegaap aan het begin van de week en langzaam werd dat weer minder…

Deze week gaan we beginnen met de allerlaatste CITO’s ooit!!! Dus…op tijd naar bed, goed slapen, rustig aan, geen afspraken onder schooltijd, enz.

Morgen (dinsdag) gaan we voor de tweede keer een middelbare school bezoeken voor algemene informatie, het gevoel op school tijdens een ‘normale dag’ en een proefles! We gaan morgen naar het Kennemer Lyceum op de fiets. We vertrekken om 8.30!

Helaas neemt juf Amber vandaag afscheid na een paar maanden stage. Het was heel fijn om haar erbij te hebben in de klas en ze heeft hele leuke lessen gegeven!

 

Maandag 15 dec

De laatste week van 2014 is ingegaan, de school in volle voorbereiding van de Kerst. Houd goed de nieuwsbrieven in de gaten, hoe het programma voor de donderdag dit jaar verloopt, ook qua gewijzigde schooltijden. Onze klas heeft natuurlijk weer een traditioneel kerstdiner, met eigen bereide hapjes en mooi aangeklede kinderen, die natuurlijk allemaal hun bord/bestek/glas hebben meegenomen voor woensdag. Juf Loekie en juf Lieke zijn er samen deze avond en wij hopen heerlijk mee te mogen smikkelen met het lekkers. Het voorprogramma  op het plein is wel een beetje anders dit jaar, helemaal te maken met de actie voor Serious Request. Hopelijk houden de kinderen nog wel iets geheim!

 

Maandag 1 dec

Sinterklaastijd, je kunt je hierin niet vergissen als je naar al onze scholieren kijkt; zelfs onze kinderen uit groepen 8 zijn merkbaar onrustig.  Zien jullie trouwens die  ;  tussen deze zinnen? Groep 8 zou  door de laatste taalles moeten kunnen uitleggen waarom. Als deze drukke week voorbij is met de surprises op vrijdag,  komt iedereen vast weer tot rust!

Deze week genoeg andere boeiende dingen. Zo komt op donderdag de  politie langs, om meer te vertellen over het effect van drugs en drank. De week daarop komt een ex-verslaafde met de agenten mee. Dit concept doen de basisscholen al een aantal jaren, omdat in de weekenden steeds jongere  kinderen steeds later in de avond op straat rondhangen. Het verhaal kan voor een enkel kind best aangrijpend zijn, dus een goede aanleiding om hierover samen te praten.

Nog een praktische vraag voor het knutselen: breng  een paar mooie, kleine glazen potjes mee (ronde en vierkante als je die hebt).  Goed afwassen en van lijmresten ontdaan,  deksel is niet nodig.

 

Maandag 24 nov

Afgelopen week kwamen er mensen van HIV-voorlichting, die hebben ons verteld over wat HIV is en we vonden het heel leuk, het was ook een bijzondere les. Een van de vrouwen had HIV en haar levensverhaal is best bijzonder we waren ook gelijk stil. We hebben geleerd hoe je HIV kunt krijgen bijv. door bloed, onveilige seks, vaginaal vocht en sperma en nu weten we ook hoe je AIDS kan krijgen.

We hebben vorige week lootjes getrokken en daar zijn we druk mee bezig. Vrijdag hebben we in onze winterkleding leren  wak-zwemmen, het was heel erg veilig want er waren duikers bij en het werd goed voorgedaan.

We hebben donderdag de 27ste de toets geschiedenis.

Groeten Pauline en Finn

 

Maandag 17 nov.

De voorlopige adviesgesprekken zijn achter de rug, zodat iedereen zich kan oriënteren d.m.v. de open dagen van middelbare scholen. De meeste van deze dagen zijn in januari en februari, maar er zijn soms al eerder lesmiddagen te volgen; houd de websites van de voorkeurscholen maar in de gaten.

Tijd voor iets luchtigers: de lootjes voor de surprises op vrijdag 5 december zijn getrokken! We verwachten een knutsel mét gedicht, benieuwd hoe scherp jullie zijn voor elkaar…. Verder wordt er hard gewerkt in groep 8a, zodat er vrijdag  even rust genomen kon worden bij een herfst-knutsel. Ook nodig, omdat er heel hard estafette gezwommen was bij zwemles. Trouwens allemaal weer beter zijn komende vrijdag, dan wordt er een heel speciale zwemles gegeven!

 

Maandag 10 nov

Vandaag zijn we met groep 8 naar de voorstelling ‘Dissus’ geweest. Odysseus in een nieuw jasje! Het was in de Schouwburg en het was een leuk stuk (wel een beetje lang).

Deze week staat verder helemaal in het teken van de voorlopige adviesgesprekken, vanavond en donderdag. We proberen de tijd goed in de gaten te houden, doen jullie dat ook?

Fijne week!

 

Maandag 3 nov

Afgelopen week waren er leuke reacties over de muziekuitvoering. Het meest gehoorde was: ‘ Knap hoe in zo’n korte tijd, toch al zo goed instrumenten bespeeld kunnen worden.’

Naast de muziek, ook flink gesneden in pompoenen (en in slechts twee vingers, gered met pleisters). Dank aan Claudia en Christien voor de extra hulp. Per email is een link naar  foto’s verstuurd. Met taal zijn we alweer in thema 3 begonnen  (o.a. hoofdlettergebruik bij feestdagen. Voorbeeld  oud en nieuw/ Oud en Nieuw, weten jullie het?) Met rekenen in blok 4  zijn we bij het vermenigvuldigen en delen van breuken,  zonder de ‘trucjes’. Fijne week gewenst, en tot snel bij de voorlopige adviesgesprekken volgende week.

 

Maandag 27 oktober

Woensdag 29 Oktober treden de Price Duffys op!

Van 13.00-14.00 in de gymzaal op de Beatrixschool.

Komt dat zien!

 

Maandag 6 oktober

Afgelopen week mooie combinatie van werk en plezier: Na de afname van de NIO in de ochtend, kon er ’s middags tijdens de aftrap van de Kinderboekenweek weer ontspannen gedanst en gelachen worden. En ook altijd een succes: voorgelezen worden door juf Milka. A.s. woensdag moet de Kinderboekenweek vlag van elk kind af zijn; er worden al mooie creaties gemaakt, want dit jaar is de laatste kans op winnen. Zaterdag was het Dierendag,  dus vrijdag ervoor lol gehad van hamster Beer van onze Guus. Wat kon hij rollen in zijn bal door de klas! Begin deze week nog aan de slag met de Drempeltoets, en dan is het alweer bijna herfstvakantie komende zaterdag. Er is een mail naar ieder verstuurd voor straks na de herfstvakantie, over het popconcert van een half uurtje op woensdag 29 oktober. We hopen natuurlijk dat jullie  massaal komen. Voor straks fijne vakantie!

 

Maandag 29 sept

Het was wel weer een rare week! Onder schooltijd zijn we op pad gegaan om de eerste Kinderpostzegels te verkopen. Niet lang geleden zijn we ook al langs de deuren geweest voor de sponsorloop, dus dit was een beetje snel op elkaar. Maar goed, het is wel leuk en je doet het voor een goed doel!

Deze week is bijzonder, omdat we woensdag de NIO maken! Geen tandarts- en doktersafspraken en op tijd op school!

Aan het eind van de ochtend is ook nog de opening van de Kinderboekenweek, met als thema ‘Feest’, daar kunnen wij natuurlijk wel wat mee! We mogen allemaal verkleed naar school.

 

ZWEMMEN_01

 

Maandag 22 sept

Afgelopen week hebben we van alle leerlingen de ouder(s) gesproken, tijdens de eerste kennismakingsgesprekken van het jaar. Wat zijn die allemaal trots op hun grut: alleen maar engeltjes hebben we, daar zijn de juffen natuurlijk zeer blij mee. En voor deze week,  een heel gewone week voor de boeg: geen bijzondere nieuwe lessen, vooral de normale vakken als taal, lezen, spelling, rekenen en de zaakvakken. Mag ook wel eens gezegd worden, anders lijkt het natuurlijk alleen maar leut in groep 8. We moeten wel een beetje serieus werken natuurlijk. En dat is maar goed ook in september, dan is iedereen goed ingewerkt voor straks in oktober. Werk ze allemaal!

 

Maandag 15 sept

Op donderdag begon muzieklab voor groep 8. Het was heel leuk. Er was voor elk instrument een leraar of lerares en ook voor de zang. We doen 2 liedjes en in elk liedje gaat één helft van de klas een instrument bespelen en de andere helft zingen. Bij het andere liedje draaien we dat om. Elk instrument oefent op een andere plek en aan het einde oefenen we met ze allen in de speelzaal. Elke les is anderhalf uur.

Verder hadden we de sponsorloop. Wat was dat weer een groot rondje!!

Deze week hebben we Roald Dahl-week. We krijgen boekjes en we zijn in de GVR aan het lezen. Maar wat we verder gaan doen weten we nog niet. Het wordt dus een leuke week!!

Elena

 

Maandag 8 sept

Het zwemmen ging soepel van start, iedereen had de zwemtas mee en er werd superhard gezwommen: Puk, Wouter en natuurlijk winnaar Guus: van harte gefeliciteerd met jullie eerste snel zwemzege. De badmeesters vonden dat deze klas in een goede startconditie was. A.s. vrijdag hebben jullie dubbel sport, want dan is er ’s middags ook de sponsorloop: wat zullen jullie lekker rustig zijn in het weekend voor jullie ouders!

 

Maandag 1 sept

We zijn alweer op volle kracht aan de slag! Iedereen begint een beetje z’n draai te vinden en dat is fijn! Vrijdag gaat eindelijk het zwemmen beginnen en de week erna Muzieklab, dus gelukkig ook wat leuke dingen naast het ‘harde’ werken….!

 

Maandag 25 aug

Wat leuk om weer een nieuwe klas 8a te ontvangen, en dan nog wel één die op het eerste gezicht best serieus lijkt te willen werken. Hopelijk blijft de klas zo netjes luisteren tot het einde van het schooljaar, al denken we dat sommigen best voor een geintje gaan (‘Bob de Bouwer’ flashmob?!?) . Lol hebben we ook gehad met het spel ‘Hollands Glorie’afgelopen vrijdagmiddag.

Natuurlijk is er al het eerste huiswerk opgegeven, weet iedereen dat vrijdag 5 september de eerste zwemles begint en dat ze het rapport en een eigen leesboek zo snel mogelijk op school moeten hebben.  Wij hopen nu ook alle ouders te zien op de informatieve ouderavond komende dinsdag: start is vanaf 18.30. Graag tot dan!

Blinkertpad 3 | 023-524 22 55