Groep 7B

Welkom in groep 7B!

Wanneer je op school, boven aan de trap, links af gaat en helemaal doorloopt, vind je aan de rechterkant helemaal aan het einde ons lokaal. We zijn dit jaar met 30 leerlingen en juf Anouk is de hele week behalve woensdag onze juf. Op woensdag en om de vrijdag komt namelijk meester Jeroen voor de groep. Kom gerust eens langs. Regelmatig hangen er nieuwe kunstwerken aan de muur, die zeker de moeite waard zijn om te komen bewonderen en ook de verhalen die de kinderen je kunnen vertellen zijn vast leuk.

 

Maandag 16 maart
Terwijl we vorige week nog in de voorbereidingen zaten, zitten we er nu midden in. De projectweek is in volle gang en wat maken en doen we leuke dingen. Afgelopen donderdag zijn we zelfs op pad geweest naar het Tropen museum in Amsterdam. Een prachtig museum waar we eerst twee kunstwerken uitvoerig hebben bestudeerd en daarna hebben we onder begeleiding van de enthousiaste ouders die met ons mee waren, een speurtocht gedaan over de tentoonstelling ‘India’.
tropen_15tropen_16Tropen_03

Maandag 9 maart
Een dag voordat de projectweek begint en we zijn er helemaal klaar voor. Vandaag gingen we hoedjes maken, zodat morgen iedereen ons bij de opening herkent, dat wij over India gaan werken.

groepsfoto-hoedjes

 

Maandag 16 februari
Afgelopen woensdag was het weer tijd voor Muzieklab. Dat is toch wel iets waanzinnigs hoor. Omdat ik (juf Anouk) vandaag voor de groep stond in plaats van meester Jeroen, kon ik met de groep mee naar muziekles. Vandaag gingen de drie groepen (de gitaristen, violisten en de klarinettisten voor het eerst samen spelen en elkaar laten horen wat ze tot nu toe allemaal geleerd hebben. Petje af voor de leerlingen, maar zeker ook voor de muziekleerkrachten. Chapeau!

Afgelopen vrijdag gingen de rapporten mee naar huis. Samen met de juf hebben de kinderen hun rapport bekeken en besproken. Deze week gaat de juf dat met de ouders doen.
Deze week een korte week, aanstaande donderdag tot 12 uur en vrijdag lekker vrij. Heerlijk weer een weekje genieten; sommige lekker thuis andere lekker weg. Fijne vakantie alvast!

.

Muzieklab_03 muzieklab_04 Muzieklab_05 Muzieklab_06

 

Maandag 9 februari

Wat doen we hard ons best met muzieklab. De violisten mochten zelfs in duo’s aan de slag. We worden er al steeds een stukje beter in. Verder gaan we gaan lekker ons gangetje, zelfs een lekkere warmetruienuitslaaponesiepyjamadag gehad, hoe leuk is dat… De intekenlijst voor de rapportgesprekken hangt klaar op de gang. Inschrijven maar! Tot op de rapportgesprekken, we zien u dan. Groetjes uit 7B

muzieklab_01muzieklab_02

Maandag 2 februari

Zoals u weet is er tijdens Serious Request een veiling gehouden, waarbij de leerkrachten zelf iets ingebracht hadden. Het uurtje bijles was binnengehaald door Heleen! De eerste sessie zit er inmiddels op, komende weken de rest…

Afgelopen week de gymlessen verzorgd, samen met meester Rick. Eens in de twee weken sta ik op vrijdag met hem in de gymzaal. De zaal was omgetoverd tot een waar freerunparcour. Hierbij een sfeerimpressie… Stoere sprongen werden gemaakt en er werd flink gerend. Komende weken gaan we hier verder mee aan de slag.

De rapporten worden inmiddels gemaakt, volgende week komt er een intekenlijst op de gang te hangen. Wees er snel bij!

Groetjes uit groep 7B

gym_01

 

Maandag 26 januari
Hier en daar zal de spanning wat weggeëbd zijn, die door de Cito’s zeer aanwezig waren. Betekent niet dat alle remmen los kunnen… Vorige keer zag u wat foto’s van muzieklab. Erg leuk om te zien hoe iedereen hier mee om gaat. We horen allemaal goede geluiden… zowel de klarinet als de gitaar en de viool klinken door de hele school. Met veel enthousiasme worden de lessen ontvangen. Na 10 lessen staat een uitvoering op de planning. Tegen die tijd hoort u van ons. Engels blijft een aandachtspuntje en hier gaan we lekker mee aan de slag. Onze vriendelijke vriend Gijs gaf, als antwoord op de vraag wat de vertaling van “Ik kijk graag tv” is: “I am kiek tv”… J Een vriendelijke groet van ons allemaal.

 

Maandag 19 januari
We zijn begonnen met Muziekblad. Afgelopen woensdag hadden de kinderen van groep 7 hun eerste les klarinet, gitaar of viool spelen.  Super enthousiast kwamen de kinderen terug. Op naar aanstaande woensdag, dan is nl de tweede les.

muzieklab7_03 muzieklab7_02 muzieklab7_01

Maandag 12 januari
Juf was vandaag jarig en ondanks ze het niet echt vierde, hadden we toch een beetje een bijzondere les. Namelijk perspectieftekenen. Klinkt misschien heel saai, maar het tegendeel is waar. We gingen nl. spekjes (je kent ze wel van die rose gele zachte snoepkussentjes.) tekenen. Het allerleukste was natuurlijk dat we ze na de les mochten opeten.
Ook zijn we deze week met de Cito toetsen begonnen. Alle kennsis zo goed mogelijk op papier zetten.

 

Maandag 15 dec.
Na een Sinterklaasweekend was het zo in een keer op school overstappen in de Kerst. Langzaam wordt onze klas een beetje gezelliger.  We zijn druk aan het knutselen voor de kerstmarkt. Volgende week gaan we weer verder. We hebben het er maar druk mee. Ook moeten we nog goed oefenen voor ons optreden met de hele school tijdens de kerstmarkt.

Maandag 8 dec.
Vrijdag hebben we natuurlijk Sinterklaas op school gevierd. Dit jaar kwam Sinterklaas ook bij ons in de klas; een hele bijzondere Sinterklaas met een spijkerbroek en een scheve baard. En als we goed keken, leek hij een beetje boel op meester Tom, maar dat hebben we vast verkeerd gezien. Er waren prachtige surprises gemaakt, die we nadat we ze uitgebreid hebben bewonderd uitgepakt. Best zonde dat sommige helemaal stuk moesten om het cadeautje te vinden.

 

Maandag 1 dec.

hulppietjes_10

Afgelopen donderdag mochten we onze schoen zetten en dat hebben we dan ook trouw gedaan. Toen we de volgende dag weer op school kwamen, waren de Pieten duidelijk geweest. Overal lagen pepernoten en sommige laadjes waren op de tafels leeggegooid. Juf vertelede dat dat vast de laadjes waren die een vreselijke bende waren. Ondanks dat er duidelijke sporen van de Pieten waren, was geen schoen gevuld. Gelukkig kwamen de hulp Pietjes de overheerlijke chocolade letters alsnog brengen.

 

Week 12

annekdotes_05 annekdotes_04 annekdotes_03 annekdotes_02 annekdotes_01

Afgelopen donderdag hebben we bij de taalles een nieuw woord geleerd; anekdotes. De betekenis van dit woord vergeten we nooit meer. In groepjes hebben we elkaar anekdotes verteld, waarna we per groepje er een voor de klas of gewoon lekker vanaf je eigen stoel aan de hele groep mochten vertellen.

 

Week 11

SintM-05 DSC_0448 SintM-03 SintM-01

Na een leuke Sint Maarten kwam Sinterklaas het weekend weer in Haarlem aan. Dat betekende dat we op school afgelopen vrijdag de lootjes mee naar huis hebben genomen en ingevuld maandag weer mee terug. En toen was het lootjes trekken. De eerste keer ging het mis en had een van de kinderen zich zelf getrokken. Gelukkig ging het de tweede keer goed en had ieder een klasgenootje getrokken. De voorbereidingen en het zoeken naar de gewilde cadeautjes voor de surprises kunnen beginnen. Natuurlijk moet er ook een gedicht bij geschreven worden van minstens tien zinnen. Best moeilijk, maar misschien met een beetje hulp van thuis komt het vast goed. Vanmiddag hebben we het inpakken van diverse fopcadeautjes al een beetje geoefend.

 

Week 10

Terwijl de lampionnen nog in de vensterbank liggen te wachten, (morgen maken we nl. nog even snel een foto) wordt er heel hard gewerkt in de groep. Soms kan je wel een speld horen vallen en zijn daar 30 koppies geconcentreerd aan het werk. Steeds meer kinderen komen hun werk even laten checken, wanneer er toch wel veel fouten zijn gemaakt. ‘Juf, wil je me helpen; ik heb veel fouten, maar ik begrijp niet zo goed wat er fout is gegaan.’ Dat is toch een reden om super trots te zijn op deze kanjers.

 

Week 9

Sint Maarten staat weer bijna voor de deur. Tijd dus om te starten met de lampionnen. Vrijdagmiddag stond op elke tafel een verpakking van Mona toetje, een wit vel vliegerpapier, en een bak vol met papier-maché. Met de super hulp van de moeder van Renger en Juul konden we aan de slag. Het uur was zo voorbij, maar er zijn wel hele mooie spoken gemaakt. Kijken of we deze week er nog een klein spookje bij kunnen maken. Ook zijn de spreekbeurten weer in volle gang en wat leren we veel. Zo weten we bijvoorbeeld nu wat meer over dyslexie en zijn we ook weer wijzer geworden over onze eigen stad Haarlem.

 

Week 8
Na een week heerlijk genieten van veel vrije tijd, zaten we afgelopen maandag weer in de klas. Gezellig met z’n allen in de kring, luisterend naar elkaars vakantieverhalen. En daarna was het weer flink aan de slag. We hebben deze week de gedichten afgemaakt over kleuren. Ze hangen nu aan de muur als werkelijke kunstwerken.
Voor ons volgend creatieve werkje hebben we Mona-toetjes nodig. Nou ja alleen de verpakking dan. We gaan er mooie lampions van maken. Aan alle ouders en of verzorgers de vraag om voor deze ene keer een Mona toetje te kopen, lekker op te eten en de verpakking mee te geven. Een wit doorzichtig bakje, zonder tekst of label kan natuurlijk ook.

 

Week 7
Alweer een tijdje, maar toch wel leuk om te vertellen; We hebben ook in onze groep een stagiaire. Ze heet juf Miranda en is elke dinsdag en soms op donderdag bij ons in de groep. We gaan haar helpen een hele goede juf te worden.
Woensdag is de Kinderboekenweek gestart. Hartstikke leuk en niet alleen onze eigen juf leest veel voor, maar ook komen er andere juffen in de groep en zelfs papa’s en mama’s. Zo komt dinsdag de moeder van Lois, donderdag de vader van Danae en vrijdag ook nog de moeder van Heleen. Dat we wel hele leuke dingen doen tijdens de Kinderboekenweek blijkt wel uit deze voorleesmomenten en dan gaan we woensdag ook nog naar de voorstelling ‘Taart’.

 

Week 6
toneelschuur-gr 7B

Terwijl de groep afgelopen woensdag zelf op het podium hadden gestaan, vertrokken we vanmorgen op de fiets naar de toneelschuur om naar een voorstelling te gaan kijken. Het was prachtig weer en zo fietsten we dan ook naar de stad. Het toneelstuk PINDA of een rottig uurtje pesttheater stond op het program. Een toneelstuk, zoals de titel al zegt ging over pesten. Wat in het begin nog heel even grappig leek te zijn, bleek al gauw het tegenovergestelde. Rond half twaalf fietsten we weer terug, bedankt nog ouders voor het meegaan en de extra begeleiding.
Deze week staan er nog veel meer leuke dingen op het program; woensdag begint de Kinderboekenweek en komen er ook verschillende ouders voorlezen uit hun favoriete boek in de klas.

 

Week 5
Nog twee nachtjes slapen en dan is het echt zover. Als eerste groep verzorgen wij de maandviering dit schooljaar. Er zijn zoals altijd twee voorstellingen. De eerste om 9.00 uur en de tweede om 10.30 uur. We hebben ons afgelopen weken suf geoefend, wat trouwens wel heel erg leuk was. En woensdag mag iedereen het zien!
Verder doen we ook nog wel wat in de klas hoor, al was het de afgelopen weken wel iets minder dan normaal. Vanaf donderdag gaan we weer heel hard aan de slag met o.a. rekenen, taal en spelling. En is het voorlopig even geen muziek en drama meer. Natuurlijk blijven we wel af en toe zingen, al zijn het maar de verschillende liedjes met verjaardagen. Over verjaardagen gesproken. Deze week hebben we er alweer drie. Thijmen, Fleur N. en Mijntje vieren deze week dat ze weer een jaartje ouder zijn geworden.

 

Week 4

Het lijkt wel een feestje bij ons in de klas deze week. Maandag is Fiene jarig en de dag erna vier Juul haar verjaardag.
Dan oefenen we ons suf met de maandviering, want nog een weekje en dat moeten we het toneel alweer op, Gelukkig hebben we heel veel hulp van ouders. Top is dat. Ook hebben we best veel toetsen deze week. Maandag geschiedenis en donderdag natuur. Nog maar even goed oefenen thuis.

 

Week 3

De eerste rekentoets is gemaakt en we zijn alweer begonnen met hoofdstuk twee. Nu gaat het echt beginnen; hoofdstuk 1 was een beetje herhaling en nu krijgen we nieuwe leerstof. Vandaag was het gelijk rekenen met miljoenen en miljarden. Ook de eerste toetsen komen er aan. Goed oefenen thuis en momentjes pakken in de klas.

 

Week 2

De eerste kunstwerken hangen aan de muur, prachtig zijn ze. En ook de eerste bladzijden in de schriften zijn gevuld. Kortom we zitten er weer helemaal in. En ook het huiswerk maken gaat steeds beter. De Begrijpend lezen les die de kinderen op de computer thuis moeten maken was door iedereen gedaan. Netjes hoor. Deze week gaan we een beetje beginnen met de maandviering, want woensdag 24 september zijn wij als eerste aan de beurt.

 

Week 1

De eerste week zit er alweer op. Dat was wel weer even wennen. Vroeg uit bed en weer in het vaste ritueel. En dan niet meer naar je oude vertrouwde klaslokaal en naar die lieve juffen. Nee, een ander lokaal en twee andere juffen. Best spannend!
We startten met de kring, waar allemaal vakantieverhalen werden verteld. Nederland, Spanje Griekenland, Noorwegen, Thailand, Maleisië, België, Oostenrijk  en of  Frankrijk, allemaal landen waarover werd verteld. Leuk hoor. Iedereen mocht zelf een plekje in de klas kiezen. Natuurlijk onder voorbehoud, werk je stil en heb je het niet te gezellig is dat je plek tot de herfstvakantie. Lukt het niet, heeft juf een ander plekje. Super lief zijn de kinderen, want ze zitten allemaal nog op hun gekozen plek. Kijken of we de herfstvakantie halen.

 

 

 

Blinkertpad 3 | 023-524 22 55